چگونه عملکرد لیزر برای رفع موهای زائد را بهبود ببخشیم؟ | راه های بهبود عملکرد رفع موهای زائد با لیزر
چگونه عملکرد لیزر برای رفع موهای زائد را بهبود ببخشیم؟
چگونه عملکرد لیزر برای رفع موهای زائد را بهبود ببخشیم؟ مکانیسم دستگاه لیزر جهت رفع موهای زائد به گونه ای طراحی شده است که با تاباندن اشعه تعدادی از پرتوهای نوری با حرارت تنظیم شده و طول موج مشخص به ملانین موجود در فولیکول یا پیاز مو حمله می کنند که در واقع ملانین ها همان رنگدانه های موجود در فولیکول مو می باشند.
سپس به محض اینکه حرارت به فولیکول های مو می رسد موجب صدمه و یا از بین رفتن آن ها می شود و دیگر مویی در ناحیه مورد لیزر رشد نمی کند. همچنین عمل لیزر به جلسات متعددی نیاز دارد تا نتیجه ی مطلوب حاصل شود. زیرا رشد موها همیشه یکدست، هماهنگ و یکنواخت اتفاق نمی افتد.
بلکه تعدادی از آن ها در فاز استراحت و مابقی در فاز رشد به سر می برند. حال لیزر موهایی را که در فاز رشد بوده از بین می برد. بنابراین به چند جلسه متوالی در بازه ی زمانی مشخص نیاز است تا موهای در فاز استراحت دوباره رشد کرده و آن ها نیز از بین روند.
البته نکاتی وجود دارد که با رعایت آن ها به صورت اصولی عملکرد لیزر بر رفع موهای زائد را بهبود می بخشد و به شرح زیر می باشد.
- به مدت یک ماه قبل از انجام عمل لیزر از روش هایی مانند اپیلاسیون، اپیلیدی، موم، مومک، موبر، موچین، وکس، بند انداختن و الکترولیز برای از بین بردن موهای زائد خود استفاده نکنید.
- از قرار گرفتن در زیر نور مستقیم آفتاب به مدت 2 هفته خودداری کنید.
- پوست خود را 1 الی 2 هفته قبل از انجام عمل لیزر برنزه نکنید.
- یک روز قبل از انجام عمل لیزر موهای زائد خود را به وسیله ی تیغ شیو کنید.
- فعالیت های فیزیکی درجه حرارت بدن را بالا می برد بنابراین 2 ساعت قبل از عمل لیزر بدن هیچ گونه فعالیت فیزیکی نداشته باشد.
- در بازه زمانی 15 روز قبل از عمل لیزر از انجام راه های جوان سازی مانند فیلر و بوتاکس ممنوع می باشد.
- مصرف آنتی بیوتیک را 1 هفته قبل از انجام عمل لیزر قطع کنید.
- یک هفته قبل از عمل لیزر داروهایی مانند بتا هیدروکسی، آلفا هیدروکسی، رتینوئید، دیلزین، تازوراک، رتینول و هیدروکینون را مصرف نکنید.
- اگر در محل مورد لیزر هرگونه خال گوشتی، لک، زخم و جراحت غیرعادی دارید تا زمان رفع آن اقدام به عمل لیزر نکنید.
نکات لازم پس از رفع موهای زائد با لیزر
نکاتی در مورد رفع موهای زائد بعد از انجام عمل لیزر باید رعایت کرد عبارتند از:
- فرد باید از رفتن به استخر، جکوزی، سونا و گرفتن دوش آب گرم به مدت 48 ساعت خودداری کنید و نگذارد دمای بدنش افزایش یابد.
- متقاضی بعد از انجام عمل لیزر رفع موهای زائد در محل مورد نظر احساس درد می کند که باید از ژل های ترمیم کننده، ژل های آلوئه ورا و کمپرس یخ یا کیسه یخ استفاده کند.
- در بازه زمانی 2 ساعت بعد از انجام عمل لیزر فعالیت های فیزیکی انجام ندهد تا درجه حرارت بدن بالا نرود.
- از لوازم آرایشی، عطر و اسپری در طول 24 ساعت بعد از انجام عمل لیزر استفاده نکنید.
- بعد از انجام عمل لیزر تا زمانی که پوست به حالت طبیعی برنگشته، از آلفاهیدروکسی اسید و کرم های سفید کننده استفاده نکنید.
- از قرار گرفتن در برابر نور خورشید به مدت 1 یک هفته خودداری کنید.
مزایای لیزر جهت رفع موهای زائد
حذف دائمی موها
لیزر به صورت صد در صد عمل نمی کند اما با توجه به رنگ پوست، ضخامت موی متقاضی، کلینیک و نوع دستگاه این درصد برای از بین بردن موهای زائد تغییر می کند و حدود 90 درصد موها را از بین می برد.
بدون عوارض
در بین تمام روش هایی که برای از بین بردن موهای ناخواسته ی بدن به کار می رود استفاده از لیزر یکی از کم خطرترین و در عین حال بدون عوارض محسوب می شود.
بدون درد
استفاده از لیزر برای رفع موهای زائد در مقایسه با دیگر روش ها بدون درد می باشد. البته باید متناسب با رنگ پوست و ضخامت بدن تنظیم شود.
دارای تاییدیه FDA
لیزر با هدف حذف موهای ناخواسته به عنوان بهترین روش مورد تایید FDA یا سازمان دارو و غذای آمریکا قرار گرفته است.
معایب لیزر برای رفع موهای زائد
البته عوارض خاصی هنگام انجام عمل لیزر جهت رفع موهای زائد وجود ندارد مگر در شرایطی که شخص متقاضی از کلینیک های نامعتبر و با هزینه های کمتر اقدام به عمل لیزر کند. همچنین انتخاب دستگاه لیزر بدون توجه به رنگ پوست شخص متقاضی، نبود تسلط کافی پزشک یا اپراتور و … احتمال دارد عوارضی همچون تغییر رنگ پوست و سوختگی را به وجود آورد.
آیا لیزر جهت رفع موهای زائد سرطان زا است؟
در کل استفاده از دستگاه لیزر برای رفع موهای زائد در بلند مدت عوارضی ندارد زیرا طول موجی که در ساخت آن به کار می رود مشابه اشعه UV خورشید نیست. البته افرادی که مشکلات پوستی دارند نباید از لیزر استفاده کنند.
حال آیا لیزر باعث ایجاد سرطان می شود یا نه؟ باید گفت که پوست از سه لایه ی اپیدرم، درم و لایه آخر یا همان هیپودرم تشکیل شده است که بعد از آن لایه ی چربی و در نهایت به عضلات و استخوان ها می رسد که فولیکول مو در لایه ی دومی یعنی درم واقع شده است.
بنابراین اشعه لیزر به گونه ای طراحی شده که انرژی را به فولیکول مو و لایه درم می رساند در نتیجه به اندام های داخلی بدن نفوذ نمی کند و تاثیری بر سرطان ندارد.
هزینه لیزر جهت رفع موهای زائد
عوامل مختلفی بر قیمت لیزر جهت رفع موهای زائد تاثیر دارند البته نباید تبلیغات ارزان قیمت از اهمیت انتخاب نوع دستگاه و کلینیک بکاهند. بنابراین در اکثر موارد هزینه ی لیزر به سطح تکنولوژی دستگاه و تجربه و مهارت اپراتور بستگی دارد که شامل گزینه های زیر است:
- قسمتی از بدن که می خواهید عمل لیزر مو را روی آن انجام دهید
- مقدار حجم مو که قیمت لیزر را کاهش یا افزایش می دهد و در آقایان و خانم ها اختلاف قیمت وجود دارد
- تعداد جلسات بسته به نوع پوست و ضخامت مو در هر شخص متفاوت است
- میزان کیفیت خدمات، دستگاه و تجهیزات مورد استفاده در مرکز یا کلینیک زیبایی بر قیمت عمل لیزر تاثیر می گذارد